Општината Шуто Оризари на лице место во поплавените населби во Скопје

Екипите на општината Шуто Оризари активно помогна при чистењето на последиците од поплавите во скопските населби. 50 работници и дел од граѓаните волонтери помогнаа при вадењето на кал и вода од семејствата во Стајковци и Сингелиќ.

Целосна механизација и опрема Градоначалникот на општината Шуто Оризари Елвис Бајрам испрати на погодените населби со што помогнаа на настраданите граѓани. Погодени од големото невреме.